Pripyat-Chernobyl Tours by UkrainianWeb.com

 Kiev, Oekraïne

Tour Info     Tour FAQ     Booking     Contact Us


Tours naar de Tsjernobyl-zone en Pripjat voor bezoekers uit Nederland en België


Over UkranianWeb en onze band met Nederland en België 

Tsjernobyl Oekraïne - Reactor NuclearHoewel Nederland en België natuurlijk best ver van Oekraïne liggen, tonen bezoekers uit deze landen bijzonder veel interesse in alles wat met Tsjernobyl (en Pripjat) te maken heeft, zeker Amsterdammers zijn sterk vertegenwoordigd in onze bezoekers. Dit betekent dat Nederland bovenaan onze lijst met landen waar de meeste bezoekers naar het Tsjernobyl-Pripjatgebied vandaan komen. Zelfs als we rekening houden met de bevolkingsgrootte van de landen hebben we hier meer Nederlandse bezoekers dan bezoekers uit Duitsland en Frankrijk bij elkaar! Is dat niet geweldig? De Nederlanders komen meestal in groepen van 3-4 tot 7-8 personen en kiezen dan vaak voor comfortabele semi-privétours of tours in kleine groepen. Ze dingen een beetje af, maar wie doet dat nou niet. Gelukkig kunnen we altijd het altijd met elkaar vinden.

ChNPP koeling vijverUkrainianWeb.com bestaat al twintig jaar en organiseert als sinds het begin van dit millennium tours in Tsjernobyl-Pripjat. In deze tijd zijn duizenden toeristen, fotografen, media- en filmprofessionals en wetenschappers van over de hele wereld, inclusief Nederland en België, al met plezier door ons rondgeleid. Wij fungeren niet als tussenpersoon, we staan in direct contact met het bestuur van de zone.

We bieden tours aan in comfortabele kleine groepen, maar we bieden ook semiprivétours of privétours, alles voor prijzen die over het algemeen beter zijn dan de prijzen die je elders voor grote excursies per tourbus betaalt.
 

meer informatie  >>     stel uw vragen  >>     boek een tour  >>
 

Wat je over het algemeen zal zien en doen tijdens een bezoek aan de Tsjernobyl-Pripjatzone met ons?  

scheepskerkhof pripyatU zult opgehaald worden in het centrum van Kiev (soms kunnen we u bij uw hotel ophalen, daarvoor moet u even contact met ons opnemen). Dan zult u naar het eerste checkpoint gaan, Dytyatky, waar de 30-kilometer uitsluitingszone begint. In de stad Tsjernobyl zult u de beheerders van de zone ontmoeten, die u een rondleiding zullen geven. Voorbij het dorp Leliyov gaan we dan de grens van de 10-kilometerzone over. Op weg naar Pripjat ziet u de kernenergiecentrale van Tsjernobyl en de welbekende reactor 4, netjes overdekt door de nieuwe sarcofaag, wel van een afstand natuurlijk. Uiteindelijk komen we aan in Pripjat, inmiddels een water koeltorensspookstad waar u alle klassiekers te zien krijgt – reuzenrad, pretpark, verlaten gebouwen, zwembad, school, noem het maar op. Ook zullen we nog even in de buurt van het ‘rode bos’ kijken. Dan volgt een optioneel bezoek aan het dorp Parsyshiv om de ‘re-kolonisten’ te ontmoeten, die terug verhuisd zijn na de evacuatie. Dit bezoek wordt vooral op tours van meerdere dagen gedaan. Het dorp Rossokha ligt ook nog in de buurt, de laatste rustplaats van allerlei militaire machines, maar hier kunnen we vanwege de gevaarlijke stralingsniveaus niet komen. Wel kunnen we nu de ‘Duga’ bezoeken, de radar die de ‘Russische specht’ genoemd wordt. Wees er wel snel bij, de radar wordt al bijna afgebroken! Als er dan nog genoeg tijd over is, brengen we nog een bezoek aan het dorp Kopachi, waar alleen de kleuterschool nog overeind staat.

FB


Soorten groepen/tours

U kunt allerlei tours bij ons boeken, alles voor goedkope prijzen. Onze mogelijkheden lopen van privé tot mediumgrote groepen, met nog een aantal opties daar tussenin.

De beste keuze voor u is afhankelijk van uw budget; als uw budget groot genoeg is, raden wij de semiprivé- of privétour aan, want dan krijgt u toch het meeste waar voor uw geld. Met een kleiner budget is een tour in een kleine tot mediumgrote groep toch ook zeker de moeite waard.

Veel van onze gasten kiezen voor tours van één dag, maar de tweedaagse of zelfs de driedaagse tours worden ook steeds populairder! Dit brengt ons overigens ook bij het volgende voordeel van de privétour: u kunt de tour precies zo inrichten als u wil!

De meeste van onze tours worden uiteraard in het Engels gegeven, maar als u contact met ons opneemt, kunnen wij voor u ook een Nederlandse rondleiding regelen.

Tot slot kunnen wij professionele tours organiseren voor fotograven, journalisten, videomakers, wetenschappers en onderzoekers. Een aantal jaar geleden hebben we bijvoorbeeld een tour van een aantal dagen binnen de zone georganiseerd voor het opnemen van een video voor de nieuwste editie van de video voor Marooned, van Pink Floyd.
 

Hoe regel ik de beste deal?

PripyatIn Tsjernobyl is het zo dat de tour beter wordt naarmate de groep kleiner is. Kleinere groepen leiden helaas wel tot hogere prijzen per persoon, dus eigenlijk komt het er op neer dat de beste deal voor u is, de kleinste groep is die binnen uw budget past.

Hoe regelt u dit dan? De beste manier is om even snel contact met ons op te nemen en ons te vertellen wat u graag wil. Wij helpen u dan met het vinden van de beste oplossing. Dus neem contact met ons op! Of het nu via e-mail is, via de telefoon, via Skype, via WhatsApp – contact met ons opnemen is snel, gratis en vooral heel efficiënt! U kunt contact met ons opnemen in het Nederlands, Engels, Oekraïens, of in het Russisch – we kunnen u zelfs speciale deals bieden die niet op de website te vinden zijn.
 

Hoe boek ik een plekje op een tour?

Om een officieel plekje te boeken op één van ons Tsjernobyl-Pritpjattours, moet u contact met ons opnemen. We hebben dan de volgende informatie van uw paspoort nodig:

- Identificatienummer
- Volledige naam
- Geboortedatum
- Nationaliteit

U zult wel gevraagd worden van tevoren online een klein bedrag te storten met een credit card of via Paypal.
 

meer informatie  >>     stel uw vragen  >>     boek een tour  >>
 

Hoe duur het is om Tsjernobyl-Pripjat te bezoeken?

Tsjernobyl reissomHet is niet gemakkelijk te zeggen hoe duur het voor u zal zijn om een tour met ons te doen. Onze goedkoopste tour is net iets duurder dan 50 euro en onze duurste tour kost wel een paar honderd euro – maar dan heeft u wel een privétour! De prijs is niet alleen afhankelijk van hoe veel mensen met u meegaan, maar ook van een aantal zaken als datum, weekdag, beschikbaarheid en een aantal andere zaken.

Neem zeker contact met ons op als u student of senior bent, of als er veel mensen met u meekomen, we kunnen vast een leuke korting voor u verzinnen! Maar neem ook contact met ons op als u deel uitmaakt van een kleinere groep vrienden, dan kijken we wat we voor u kunnen doen.
 

Fotografie / Video/ Drones / Quadcopters

Het is toegestaan om foto’s te maken en te filmen in de zone, maar u mag uw apparatuur niet op de grond plaatsen! Er zijn honderden amateurfotografen en professionele fotografen met ons mee geweest de zone in en er zijn allerlei prachtige foto’s en tentoonstellingen uitgekomen.

Het is zelfs mogelijk drones of quadcopters mee te nemen, maar u heeft hier speciale toestemming voor nodig.
 

Een bezoek aan de Tsjernobyl kerncentrale

ChNPP blok 4Een bezoek aan de Tsjernobyl kerncentrale is optioneel en alleen onder een aantal voorwaarden mogelijk. Op een excursie naar de kerncentrale zult u de volgende dingen zien:

- het model van de hal in het Administratie- en Dienstcomplex (ASC-1) van de Tsjernobyl kerncentrale
- De ‘gouden hal’ die door het gebouw van de kerncentrale loopt
- Het bedieningspaneel van de reactor
- de machinehal
- de reactorhal
- de hoofdpompruimte
 

Kan iedereen meedoen met deze tour?

De tours zijn beschikbaar voor iedereen die ouder is dan 18, onder enkele voorwaarden:

- Als u niet in optimale gezondheid verkeert, neemt u eerst contact op met de dokter om te bepalen of u gezond genoeg bent voor deze activiteit (we zullen u niet om een officiële gezondheidsverklaring vragen).
- U bent niet zwanger.

FBMoet ik vooraf boeken?

Ja, om de volgende redenen:

- Onder het beheer van de zone kunnen wij maar beperkte capaciteiten voor onze tours aanbieden
- Hoe dichter u bij de datum van uw tour komt, hoe hoger de prijzen zijn
- Het kost tijd om het papierwerk (waaronder uw zonepas en toestemming) verwerkt en goedgekeurd te krijgen door het zonebeheer; late aanmeldingen en boekingen worden daarom geweigerd.
- Als u interesse heeft in een tour van meerdere dagen, zult u een nacht of twee in het lokale hotel in de zone moeten verblijven. Dit is een klein hotel waar slechts 10 tweepersoonskamers beschikbaar zijn. Deze kamers zijn snel vol.
 

Is het veilig om Tsjernobyl en Pripjat te bezoeken?

terra p plus bestraling geigertellerIn de 30-kilometer uitsluitingszone verschillen de stralingsniveaus sterk. De gecertificeerde gids die u te allen tijde begeleidt tijdens uw tour zal u langs de veilig uitgestippelde routes leiden. Het stralingsniveau wordt continu bijgehouden. U mag uw persoonlijke stralingsmeters meenemen. De gids vertelt u dat de straling waar u tijdens de tour aan blootgesteld wordt niet groter is dan de straling waar u aan blootgesteld wordt tijdens een vlucht over de Atlantische oceaan. U kunt maar beperkte tijd in de buurt van reactor 4 doorbrengen, want hier is de straling het hoogst. Bezoekers worden geacht de tourregels op te volgen om stralingsvrij en veilig te blijven. Zodra u de Tsjernobylzone weer uitgaat, wordt iedereen op straling gecontroleerd en kan er een handmatige dactivatie plaatsvinden indien nodig. U kunt bij ons stralings-geigertellers huren of kopen.
 

Tourregels en –voorschriften

- Neem uw paspoort/reisdocument mee naar de tour en heb hem tijdens de tour altijd beschikbaar. Zorg ervoor dat dit hetzelfde document is als het document dat u tijdens de boeking gebruikt hebt.
- Er is een dresscode die voor uw eigen veiligheid ingesteld is. Ieder deel van uw lichaam moet goed bedekt zijn. U moet een broek dragen (geen korte broeken of rokken), een shirt of top met lange mouwen, gesloten schoenen (geen sandalen, slippers, et cetera) en een hoofddeksel.
- Als u net voor de tour alcohol gedronken heeft of onder invloed van andere middelen bent, wordt u niet toegelaten tot de tour. Het nuttigen van alcohol tijdens de tour en het meenemen van alcohol binnen de zone is ook streng verboden.
- Vuurwapens, vuurwerk, explosieven of blanke wapens zijn niet toegestaan. Het verbreken van deze regel kan leiden tot strafrechtelijke vervolging
- Roken in de buitenlucht is niet toegestaan
- Eten in de buitenlucht is niet toegestaan. U mag ook geen water drinken van open waterbronnen (meren, bonnen, rivieren, etc.)
- Het aanraken van objecten, structuren, planten of de grond is niet toegestaan, evenals zitten op de grond. Plaats uw foto/video-apparatuur niet op de grond
- Het meenemen van objecten uit de zone is een serieuze overtreding van de tour-regelementen
- In de zone wordt u altijd begeleid door een gecertificeerde gids die werkt voor het zonebeheer. U moet alle instructies, suggesties en aanbevelingen van deze gids opvolgen.
 

Overige tours die we in en rond Kiev en Oekraïne aanbieden

nucleaire ballistische raketbasis tourKijkt u ook eens naar de andere tours die wij aanbieden:

schietbaan Kiev- De tour van de kernrakettenbasis;
- Tours door de stad Kiev (aanrader als u nog een paar dagen in Kiev over hebt);
- Avontuurlijke militaire activiteit: schieten met een vuurwapen, rijden in een tank, schieten met een kanon – dit is een erg populaire activiteit onder Nederlandse toeristen.book tour tour info Pripyat-Chernobyl inquiry    FB:  Tour Info     Tour FAQ     Booking     Contact Us 

     Incl.

© VirtualWare Technologies.
 

Tour Info

Visiting Info

Tour FAQ

Tour Rules

Booking Form

Contact Us

 

 

 

 

 

Things to Do
Kiev: Things to Do

Military Adventure

Missile Base

Nightlife

 
Other Services
Online Store

Book Flight

Accommodation

Train Bus Tickets

Airport Transfer

Entry Visas

 

Images & Video
Chernobyl Pictures

Pripyat Photos

Videos

News

Testimonials / Ratings

Schedule